fredag 26 mars 2010

Rödbetskaka

I helgen åt vi Pistagegratinerad gösfile med rödbetsrisotto. Det var jättegott. Nu är det här en bakblogg och ingen matblogg så det receptet kommer inte här utan i stället får ni receptet på rödbetskakan jag gjorde på en del av rödbetorna som blev över. Den tog slut så fort att jag inte hann få någon bild på den i färdigt skick utan bara hur det såg ut innan jag ställde in den i ugnen. Härlig färg, eller hur!

Rödbetskaka
2 rödbetor, ca 3 hg
2 ägg
2 dl råsocker
1,5 dl rapsolja
180 g (3dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk grovmalen kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt

Riv rödbetorna fint. Vispa ägg och råsocker luftigt. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda sedan i hop äggsmeten med de finrivna rödbetorna, rapsoljan och de torra ingredienserna.
Använd en springform och sättfast ett bakplåtspapper i botten på formen. Smöra sidorna på formen. Häll i smeten. Grädda i 175 gradervarm ugn ca 40 minuter.
Servera gärna med en klick syrlig yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar