lördag 8 maj 2010

Rabarberkaka

Det är väldigt svårt att motstå att handla rabarber just nu även om de svenska rabarberna inte kommit ännu. Det har redan blivit några pajer men som omväxling bakade jag den här rabarberkakan. Den blir väldigt god serverad med en lime eller citronyoghurt.
Rabarberkaka
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljextrakt
2 tsk bakpulver
2-3 stjälkar rabarber
25 - 50 g smör
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform. Smöra sedan kanterna på formen.
Skär rabarber i små bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Tryck ner rabarberna och hyvla smör över.
Grädda i ugn 30 - 35 minuter, 175 grader.
Blanda ihop en sås av 2 - 3 dl turkisk yoghurt, 1-2 msk råsocker, saft och rasp från en lime eller en halv citron.
Servera såsen till den avsvalnade kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar