Så det blev en chokladbotten med gräddig chokladkräm och hallon som fyllning, grädde och massor med jordgubbar och hallon som garnering.
Edvards tårta
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao av god kvalitet
3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda allt mjöl med kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Smörj och bröa en form som är ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i den och grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Stjälp upp kakan på ett galler efter några minuter och låt svalna. Dela sedan tårtbotten i tre delar.
Gräddig chokladkräm:
2,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
100 g smält avsvalnad mörk choklad
Vispa grädden och florsockret. Vänd sedan försiktigt ner den avsvalnade smälta chokladen.
Hallon till fyllningen:
250 g tinade/färska hallon
1 - 2 msk socker
Blanda hallonen försiktigt med sockret.
Fördela hälften av chokladkrämen på den första botten. Bred sedan ut hälften av hallonen på chokladkrämen. Lägg på nästa botten och fördela resterande chokladkräm på den och så bred på resten av hallonen.
Garnering:
Färska bär, här 1/2 liter jorgubbar och 1/2 liter hallon
3 dl grädde
Vispa grädden, bred ett tunt lager på tårtan. Lägg på bären. Spritsa resten av grädden på sidorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar