
Dag 1 Morgon:
100 g vetesurdeg
200 g ljummet vatten
150 g vetemjöl special
50 g grahamsmjöl
Blanda ihop allt i en stor skål. Sätt på en plast och ställ på varmt ställe, t.ex. ovanför kylskåpet.
Dag 2 kväll:
50 g oskalat sesam
300 g ljummet vatten
500 g vetemjöl special
12 g salt
Börja med att rosta sesamfröna i en het panna.
Blanda sedan degen från morgonen med mjölet och vattnet på låg hastighet i 10 minuter. Häll i salt och sesamfrö och kör på lite högre hastighet i två minuter. Häll över degen i en oljad plastlåda med lock. Ställ gärna på varmt ställe igen. Låt jäsa till dubbel storlek, ca tre timmar. Vik ihop degen 2 -3 gånger första timmen.
Ta sedan upp degen och dela i fyra delar. Det var bra jäskraft så jag tryckte ut luft ur degen innan jag formade baguetterna. Placera baguetterna på plåten. Låt stå i rumstemperatur en timme och sen på med en handduk och in i kylskåpet över natten.

Dag 2 Morgon:

Det ser inte ut som om baguetterna har jäst så mycket under natten men när de kommer in i den heta ugnen lyfter de direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar