måndag 7 december 2009

Pepparkaksbiscotti


Biscotti är så kul och lätt att baka så här kommer ytterligare ett recept på biscotti med jultouch av pepparkakskryddor. De här passar bäst att doppa i kaffe eller mjölk.

Ingredienser:
100 g hel mandel
100 g mörkt muscovadosocker
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
3 ägg

Pensling:
1 ägg
1 msk vatten
1 tsk socker

Blanda ihop alla torra ingredienser och jobba sedan in äggen. Min deg blev lite lös så jag fick ta lite extra mjöl i det här steget. Dela sedan degen i tre delar och rullar längder lika långa som plåtens kortsida. Platta till lite, vispa ihop ingredienserna till penslingen och pensla längderna. Baka sedan i 175 grader 15 - 20 minuter, tills de har fin färg. Ta ut plåten och skär direkt längderna i bitar som är 1-2 cm breda. Vänd på dem så de ligger med sidan uppåt och sätt sedan in plåten i den avstängda ugnen. Där får de stå tills de har torkat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar