torsdag 3 december 2009

Biscotti med apelsin och citron


Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan. Biscotti blir ju väldigt hårda och ska med fördel doppas i te eller kaffe eller kanske allra helst Vin Santo.

Ingredienser:
100 g hel mandel
100 g råsocker
200 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk fint hackade syltade apelsinskal
2 msk fint hackade syltade citronskal
1/2 tsk vaniljextrakt
2 ägg+ en extra äggula

Till pensling:
1 ägg
1 msk vatten
1 tsk socker

Blanda alla torra ingredienser och skalen i en skål. Blanda i ägg och äggula och jobba ihop degen.
Ta upp på bakbord och dela i tre delar. Rulla ut till tre längder som är lika långa som kortsidan på plåten. Platta till lite, vispa ihop ingredienserna till penslingen och pensla längderna. Baka sedan i 175 grader 15 - 20 minuter, tills de har fin färg. Ta ut plåten och skär direkt längderna i bitar som är 1-2 cm breda. Vänd på dem så de ligger med sidan uppåt och sätt sedan in plåten i den avstängda ugnen. Där får de stå tills de har torkat.
Var rädd om tänderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar