tisdag 22 december 2009

Chokladdoppade apelsin och citronskal

Ännu ett sätt att använda syltade apelsin och citronskal. Att doppa dem i choklad är enklaste godis man kan göra. Det blir så fin smak, blandningen av choklad och apelsin eller citron. Man behöver inte krångla till det som jag gjort och temperera choklad även om det blir godast, blockchoklad blir bra också. Chokladen jag använde var Chocovic 60%, den är helt suverän till godis och bakning.

Chokladdoppade apelsin och citronskal
4 syltade apelsinskal, totalt skal från en apelsin
4 syltade citronskal, totalt skal från en citron
200 g choklad

Skär skalen och låt dem torka på ett galler över natten.
Nu hade jag proffshjälp med chokladen så jag slapp och stå och kladda med tempereringen själv.
Här tempereras det choklad för fullt.
När chokladen var färdigtempererad åkte alla skal ner i chokladen. Sedan var det bara att fiska upp alla skal och lägga dem på ett bakplåtspapper för att torka. Så var det klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar