fredag 5 augusti 2011

Päronmarmelad

Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter. Den här marmeladen passar utmärkt till kex och ost-brickan.

Päronmarmelad
4 saftiga päron, ca 500 - 600 g
1 citron
torkad ingefära, en bit
270 g socker
1 tsk Melatin + extra socker

Skala och kärna ur päronen, skär i små bitar. Riv citronen och pressa ur saften.
Blanda päron, rivet citronskal och citronsaften i en gryta, lägg i ingefäran. Koka på svag värma 10 - 15 minuter tills päronen är mjuka.
Häll i sockret och koka ytterligare 5 minuter. Ta upp ingefäran.
Blanda Melatin och det extra sockret och rör sedan ner det i grytan. Stormkoka i två minuter.
Ös bort skummet och häll upp på väl rengjorda burkar. Det blev precis 5 dl marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar