måndag 3 januari 2011

Chokladbavarois med Xanté

Xanté är en päroncognac med fantastisk doft och smak. Den gör sig utmärkt som smaksättare i chokladpraliner eller chokladdessserter. Den lilla mängden i detta receptet ger en fin smak och tillsammans med lite exotiska frukter blev det en läcker dessert.

Chokladbavarois med Xanté
2 dl mjölk
125 g mörk choklad
2 msk Xanté
3 gelatinblad
2 dl grädde
Börja med att lägga gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
Värm på mjölken så att den nästan kokar. Lägg i den grovt hackade chokladen och rör runt tills den har smält. Blanda i Xantén.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ut dem i chokladblandningen. Häll upp i en skål och lägg en plast direkt på chokladblandningen så att det inte bildas någon hinna. Låt stå tills den har stelnat nästan helt. Vill man snabba på det hela kan man ställa skålen i kylskåpet.
Vispa grädden så att det bildas små toppar och vänd ner den i den nästan helt stelnade chokladblandningen. Skeda upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåpet.
Garnera med exotiska frukter när desserten ska ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar