tisdag 11 januari 2011

Röd kryddig citrusmarmelad


En marmelad på citrusfrukter kan man variera i det oändliga. Den här gången blev det röda citrusfrukter som gav en väldigt fin färg på marmeladen. Citrusfrukterna fick koka tillsammans med kanelstång och kardemummakapslar vilket gav en lite kryddig smak.

Röd kryddig citrusmarmelad
700 g citrusfrukter(2 citroner, 1 blodapelsin, 1 blodgrape)
3-4 kanelstänger
8-10 kardemummakapslar
1 liter vatten
1 kg socker

Använd helst ekologisk frukt. Tvätta och borsta citrusfrukterna nogrannt.
Skär sedan frukterna i tunna fina skivor. Låt det ta tid för det jobb man lägger ner här ger resultat. Ju finare skivor desto godare marmelad.
Koka sedan frukten tillsammans med kryddor och vatten 30 minuter. Låt stå tills nästa dag.
Nästa dag tillsätter man socker och kokar alltsammans tills marmeladprovet säger att marmeladen är klar. Det tar 30 - 40 minuter. Ta bort kanelstängerna men kardemummakapslarna kan få vara kvar.
Häll upp i rengjorda burkar, sätt på locket och låt burkarna svalna upp och ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar