onsdag 28 april 2010

Kladdkaka med päron



Jag har dammat av ett gammalt recept på kladdkaka. Det kommer från en Arla broschyr som är minst 15 år gammal. För att få en kontrast till chokladsmaken har jag lagt i päron. Jag gör den här som en upp och nerkaka, där jag lägger päronen i botten på formen, häller över smeten och när den är färdiggräddad tippar man upp den så att päronen syns.

Kladdkaka med päron
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao av bra kvalitet
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl råsocker
4 päron

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform. Smöra formen och bakplåtspappret som nu täcker botten av springformen. Häll lite råsocker i botten av formen. Skär päronet i klyftor tar bort skaft och kärnor, päronen behöver inte skalas. Lägg klyftorna i botten av formen.
Smält smöret i en kastrull. Mät upp övriga ingrediemser och blanda sedan ner dem i smöret. Rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten över päronen.
Grädda i 175 grader ca 30 - 35 minuter. Låt kakan svalna och vänd sedan upp den på ett fat när den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar