tisdag 6 april 2010

Dinkelfrallor

Frallor kan man aldrig få nog av och man kan variera dem hur mycket som helst. Den här gången med ett lite grövre mjöl, fullkornsdinkel.

Dinkelfrallor
30 st
Dag 1 em/kväll
12 g jäst
200 g vatten
350 g fullkornsdinkel
8 g salt
Blanda i en bunke och plasta. Låt stå i kylskåp tills nästa dag.

Dag 2 em
30 g jäst
500 g vatten
740 g vetemjöl
10 g honung
25 g rumstempererat smör
20 g salt

Blanda allt utom saltet med degen från föregående dag i 10 minuter på låg hastighet.
Häll i saltet och öka hastigheten ett snäpp, kör i ytterligare 10 minuter. Lägg i en oljad plastlåda med lock.
Låt jäsa i 60 minuter.
Ta upp degen och dela i bitar om 60 – 65 gram. Rundriv/rulla till runda bullar. Pensla med vatten och doppa sedan i vallmofrö. Låt jäsa 40 minuter. Grädda i 220 grader 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar