tisdag 29 december 2009

Min julklapp


Jag skriver ju mest om bakning men det här blir ett undantag. I julklapp fick jag nämligen vaktelägg, 16 st små vackra ägg närmare bestämt. Jag har ett recept på grönkålssoppa och till den ska man ha just vaktelägg och idag hade vi äntligen alla ingredienser.
Grönkålssoppa:
200 - 300 g färsk grönkål
1 finhackade gul lök
2 msk mjöl
1 liter vatten
2 kycklingbuljontärningar
2 dl grädde
salt och svartpeppar
riven muskot
smör
vaktelägg
Börja med vakteläggen som ska vara hårdkokta och det får man genom att koka dem knappt tre minuter. Spola med kallt vatten och låt stå.
Repa grönkålen och skölj den noggrant. Grovhacka den och fräs den sedan tillsammans med löken i smör. Pudra äver mjölet och rör om. Häll på vattnet och tillsätt buljontärningarna, låt koka i 15 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde, smaksätt med riven muskot, salt och svartpeppar.
Skala äggen, dela dem i halvor som läggs i soppan. Ät gärna ett vitt surdegsbröd till.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar