torsdag 28 januari 2010

Röd apelsinmarmelad

För att få en marmelad med lite mer röd färg än normalt använde jag blodapelsiner i den här apelsinmarmeladen. Smaken blir ju samma men lite kul med mera färg.

Röd apelsinmarmelad
500 g blodapelsiner(3-4 st)
150 g citroner( 2 st)
1,2 l vatten
1,2 kg socker
Använd helst ekologisk frukt. Tvätta och borsta apelsinerna och citronerna noga.
Skär bort ändarna och skär sedan frukten i klyftor. Petar bort alla kärnor och skiva sedan så tunt som möjligt.
Koka upp vatten och frukt. Sjud i 30 minuter. Låt sedan stå över natten.
Tillsätt sockret och koka tills massan har en temperatur av 105 - 106 grader. För att vara säker på att marmeladen är klar så gör marmeladtestet. Jag kokade min marmelad 35 - 40 minuter innan jag var nöjd med konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar