lördag 13 februari 2010

Semlor med chokladgrädde

För den som gillar choklad så kan jag här tipsa om hur man gör chokladgrädde till sina semlor. Den här grädden blev så god att man t.o.m. kan skippa mandelmassan. Det går bra med både vetebulle och chokladbulle.
Till fyra semlor behövs:
2 dl vispgrädde'
35 g mörk choklad, gärna av bra kvalitet.
Kakao att pudra med.
Smält chokladen i mikro. Var försiktig så den inte blir för varm.
Vispa grädden som vanligt.
Ta ett par teskedar ovispad grädde och rör ut med den smälta chokladen.
Sedan vänder man ner chokladen i den vispade grädden. Tänk nu på att chokladen inte få vara varm för då smälter den vispade grädden.
Fördela grädden på semlorna och pudra med kakao på locket.
Sedan är det bara att äta och njuta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar