måndag 26 oktober 2009

Äpple under krispigt dinkeltäcke


Efter söndagens rådjursgryta smakade det väldigt bra med en äppeldessert. Krispigheten är väldigt svår att fånga på bild men ni får tänka er den.

Ingredienser:
500 g äpple
0,5 dl råsocker'
kanel
100 g rumstempererat smör
2,5 dl dinkelflingor
1 krm vaniljextrakt
0,5 dl råsocker

Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i klyftor och lägg i ugnsfast form.
Häll råsocker och kanel över äppelklyftorna. Ta så mycket kanel du vill.
Blanda smör, dinkelflingor, vaniljextrakt och råsocker. Fördela smeten i ett jämnt lager över äppelklyftorna.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Avnjutes gärna med en riktigt god vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar