måndag 5 oktober 2009

Björnbärskaka


Björnbärsskörden fortsätter och här är en jättegod björnbärskaka med mandelmassa.

Ingredienser:
5 ägg
2 dl råsocker
150 g grovriven mandelmassa
240 g(4 dl) vetemjöl
3/4 tsk vaniljextrakt
400 g björnbär(färska eller frysta)
50 g smör
1/2 dl råsocker

Smörj och bröa en springform som är ca 23 cm i diameter.
Vispa ägg och råsocker pösigt.
Blanda försiktigt i mandelmassa, vetemjöl och vaniljextrakt.
Häll upp smeten i springformen.
Häll över björnbären och tryck lite försiktigt ner dem i smeten.
Hyvla 50 g smör över kakan och strö till sist råsockret över hela kakan.
Grädda i 200 grader 40 - 45 minuter. Kolla med provsticka om kakan är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar