
Det finns många olika recept på Chocolate chips cookies. Först och främst för att det är så gott förstås och så för att de går att variera dem i det oändliga. Eftersom jag vill ha mycket smak på mina kakor har jag blandat ihop ett recept med råsocker och fullkornsdinkel.
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1 dl(60 g) vetemjöl
1 dl(60 g) fullkornsdinkel
1 tsk bikarbonat
1 msk sirap
1 dl råsocker
150 g choklad
100 g nötter/mandel, jag använde paranötter
Rör ihop smör och råsocker.
Blanda sedan i sirapen.
Blanda i de båda mjölsorterna och bikarbonatet.
Grovhacka nötter och choklad. Tänk på att inte ha för grova bitar för det kan bli svårt att skära kakorna sedan.
Blanda i choklad och nöthacket i degen.
Dela degen i två delar. Rulla varje del så att det blir en diameter på 4-5 cm. Slå in var och en i plast och lägg i kylen minst en timme.
Skär sedan skivor, knappt 1/2 cm breda. Jag fick ut 16 st per längd.
Grädda i 175 grader 12 - 15 minuter.
Passa så att de inte bränns.
Avnjutes med kall mjölk eller en kopp kaffe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar