onsdag 5 augusti 2009

Olof Viktors


Vi har varit i Skåne under några dagar så äntligen fick jag chansen att besöka Olof Viktors. Eftersom Jan Hedh ofta hänvisar till Olof Viktors i sina böcker är det väldigt kul att se hur det ser ut i verkligheten men framförallt att smaka på de läckerheter som erbjuds.
Vi började i cafét, där det inte var så svårt att välja. Är man i Skåne är det ganska givet att äta sill på rågbröd.
I butiken blev det värre för helst vill man ju prova allt så här tog det en stund. Till slut hade jag med mig en burk granatäppelmarmelad och en påse med Valrhona chokladskorpor med pistagenötter. Skorporna var super, mycket chokladsmak och inte alls söta.
Till kvällsfikat plockade vi med oss två bakelser, en med hallon och chokladmousse och en med en trippel Valrhona chokladmousse samt en helt vanlig kladdkaka. Alla tyckte kladdkakan var bäst!
Innan vi åkte därifrån tog vi alla varsin kanel eller kardemummabulle. Goda, men Bakery & Spice ligger snäppet före med sina kardemummabullar.
Jag köpte också det vita surdegsbrödet som vi bakat själva flera gånger. Det var perfekt, stora hål, lagom segt och syrligt.
Olof Viktors är väl värt en omväg, hit åker vi gärna tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar