
En lite grövre variant av kolasnittar. Varning utfärdas för de är så goda. Gör gärna en dubbel sats för det är lätt att äta väldigt många.
100 g rumstempererat smör
1 dl råsocker
1dl muscovadosocker
2 msk sirap
1 dl fullkornsdinkel
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
Rör i hop smöret och sockret.
Tillsätt sirapen och arbeta in den ordentligt.
Blanda sedan i mjölet, vaniljsockret, bakpulvret tillsammans med solroskärnor och pumpakärnor.
Dela degen i två delar. Rulla ut var och en till längder, lika långa som plåten.
Grädda i 175 gradet 12 - 15 minuter. Passa så att de inte bränns.
Låt svalna lite innan du skär längderna i diagonala snittar.
Avnjutes med kaffe men ett glas kall mjölk är inte heller fel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar