söndag 16 augusti 2009

Sega dinkelsnitt


En lite grövre variant av kolasnittar. Varning utfärdas för de är så goda. Gör gärna en dubbel sats för det är lätt att äta väldigt många.

100 g rumstempererat smör
1 dl råsocker
1dl muscovadosocker
2 msk sirap
1 dl fullkornsdinkel
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor

Rör i hop smöret och sockret.
Tillsätt sirapen och arbeta in den ordentligt.
Blanda sedan i mjölet, vaniljsockret, bakpulvret tillsammans med solroskärnor och pumpakärnor.
Dela degen i två delar. Rulla ut var och en till längder, lika långa som plåten.
Grädda i 175 gradet 12 - 15 minuter. Passa så att de inte bränns.
Låt svalna lite innan du skär längderna i diagonala snittar.
Avnjutes med kaffe men ett glas kall mjölk är inte heller fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar