lördag 8 augusti 2009

Kringlor med kornmjöl


När jag var lite bakade både min mamma och mormor ofta kringlor. Det var grova kringlor som var mjuka eller hårda eller fina söta kringlor. Jag tyckte mycket om de grova kringlorna och häromdagen bakade jag de här kringlorna med kornmjöl. De blir hårda och är goda till fikat med lite marmelad på.

Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
3 dl sur grädde(gräddfil går lika bra)
4 dl kornmjöl
4 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk salt
1 msk hjorthornssalt

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smör och grädde och arbeta ihop till en fast deg.
Dela degen i ca 30 delar som rullas ut till längder och sedan formas till runda kringlor.
Grädda i 200 - 225 grader ca 8 - 10 min. De får inte så mycket färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar