lördag 15 augusti 2009

Päronkaka


En snabb och lättgjord kaka till fikat. Gillar man chokladsmaken ska man ta 2 msk kakao, det var i minsta laget med en matsked.

3 päron
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1-2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 g mandelmassa
50 g smör
Florsocker

Riv mandelmassan grovt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner mjöl, kakao, vaniljsocker och mandelmassa i äggsmeten
Häll smeten i en smörad form, gärna springform.
Skär päronen i klyftor. Jag skalar nästan aldrig varken äpple eller päron när jag bakar med dem. Kärnhus, skaft och fult skal ska dock givetvis bort. Placera ut klyftorna i ett snyggt mönster.
Hyvla smöret över.
Grädda i 175 grader 30 - 40 minuter.
Låt svalna och pudra med florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar